Gratis maaltijdrecepten
Titel blok
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 grote kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per persoon)
- 1 rode paprika + 1 oranje paprika
- 2 eetlepels verse room 4%
- peper en zout
Was de paprika's en leg ze onder de grill tot het vel zwart wordt. Verwijder de schil en meng met de room; breng het op smaak met zout en peper. Stoom de kabeljauwfilets of doe ze in de microgolfoven. Bestrijk de vis
halverwege met de pepersaus.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt of (150 g rundvlees, 50 g varkensvlees en 100 g kalfsvlees) met 5% vet
- 1 eiwit.
- 1 grote eetlepel gehakte verse koriander en 1 grote eetlepel platte peterselie
- 1 eetlepel komijnpoeder of ras el hanout
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout.
Meng in een kom het gehakt, het eiwit, de gehakte verse koriander, de gemalen komijn, peper en zout.
Kneed het met de hand tot een homogone pasta.
Vorm kleine gehaktballetjes in je handpalmen en bak ze
goudbruin in olijfolie. De gehaktballetjes kunnen worden geserveerd met een coulis van
tomaten.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 24 gepelde garnalen
- 1 eetlepel diepgevroren Thaise kruiden (of meng citroengras, koriander, sjalot en platte peterselie)
- 1 blikje champignons
-1 handvol diepgevroren erwten
- 1 eetlepel sojasaus
- 5 radijzen
- peper en zout
Bak de garnalen met de kruiden en groenten in een diepe pan in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg op het laatste moment de lepel soja toe 15 seconden voordat je alles van het vuur haalt en meng alles door elkaar.
Kook tegelijkertijd 200 g sojanoedels of sojavermicelli (volg de kookinstructies op de verpakking).
Als de noedels gaar zijn, verdeel ze dan over 2 borden of kommen, verdeel de inhoud van de pan in tweeën en verdeel ze over de borden.
Garneer met plakjes radijs.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 courgettes (of 1 broccoli)
- 3 eetlepels verse kaas 0%,
- 1 eiwit
- knoflook
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was en schil de courgettes en snijd ze in dikke plakken.
Stoom een paar minuten.
Leg in een ovenschaal en overgiet met 3 eetlepels 0% verse kaas gemengd met een eiwit.
Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
Bak 20 minuten op 200°C.
Deze gratin kan ook worden bereid met een broccoli.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 400 g gemalen rundergehakt, vetgehalte 5%
- 1 eiwit
- verse koriander
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Meng het gehakt, eiwit, gehakte verse koriander, komijnpoeder, zout en peper in een kom.
Kneed het met de hand tot een homogene pasta.
Vorm kleine gehaktballetjes in de palm van je handen en bak ze goudbruin in olijfolie.
De gehaktballetjes kunnen worden geserveerd met een tomatencoulis.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- rozemarijn, tijm, laurier
- peper en zout
Schil de groenten en snijd ze in blokjes. Plet de knoflook met de platte kant van een groot mes. Doe alles in een stoommandje of een schaal geschikt voor de microgolfoven.
Stoom de groenten een paar minuten.
Zodra ze gaar zijn, bak je ze bruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vet.
Voeg de tomatenpuree, kruiden, peper en zout toe.
Laat een paar minuten sudderen.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 paprika's (rood, groen of geel)
- 200 g kipfilet
- 2 takjes rozemarijn
-1 ei
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid een vulling met de rauw gesneden kipfilet, rozemarijn en losgeklopt ei.
Breng op smaak met peper en zout.Snijd een hoedje van de paprika, verwijder grofweg de zaadlijsten en vul de paprika's met het mengsel.
Plaats het hoedje terug.
Plaats het in een ovenschaal en bak het 45 minuten op een gemiddelde temperatuur in de oven.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 3 tomaten om op te vullen
- knoflook, peterselie
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel olijfolie
- fleur de sel, peper
Was en smijd de tomaten in tweeën.
Leg ze in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereid een mengsel van gehakte knoflook en peterselie, paneermeel en olijfolie in een schaal. Verdeel het mengsel over elke halve tomaat en bak gedurende ½ uur, waarbij je halverwege de kooktijd de temperatuur verlaagt naar 180°C.
Voor 2 personen
1 spiesje per persoon
Ingrediënten:
- kerstomaatjes
- courgettes, aubergines
- tijm, laurierblaadjes, citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor of maak de barbecue klaar. Was, schil en snijd de courgettes en aubergines in blokjes. Rijg achtereenvolgens een courgetteblokje, een kerstomaatje en een aubergineblokje aan de spiesjes. Maak in een schaaltje een mengsel van: citroensap, olijfolie, tijm, laurierblaadjes (en andere kruiden naar keuze), peper en zout. Bestrijk de spiesjes met een voedselborstel. Bak 20 tot 25 minuten op 200°C. Draai de spiesjes regelmatig om. De groenten moeten knapperig blijven.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 kalkoenfilets (200 g)
- 10 cl kokosmelk
- 1/2 limoen
- peper en zout
Meng de kokosmelk, de citroenzeste en het citroensap in een kom.
Breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Giet het mengsel over de kalkoenblokjes.
Meng goed en laat 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Rijg de stukken kalkoen aan 2 spiesen.
Gril gedurende 15 minuten, keer regelmatig.
Serveer het met de marinade in een sauskom