Recepten voor bijgerechten
INGREDIËNTEN
1 zakje Pannenkoek met spek, 250 g verse spinazie, 1 eetlepel lichte room 5 tot 15% vet, peper en zout.
BEREIDING
Blancheer de spinazie. Laat hem uitlekken en voeg de light-room en wat peper en zout toe. Giet 80 ml water in een shaker, voeg de inhoud van het zakje Pannenkoek met spek toe en schud het goed.
Bak de pannenkoek in een pan met antiaanbaklaag.
Vul de pannenkoek met de spinazie, rol hem op en serveer hem met een groene salade.
Tip: je kan dit recept ook bereiden met andere groenten (champignons, broccoli, ...) of met een andere hartige pannenkoek naar keuze. INGREDIËNTEN
1 zakje Pannenkoek met spek, 250 g verse spinazie, 1 eetlepel lichte room 5 tot 15% vet, peper en zout.
INGREDIËNTEN
Je zakje Omelet met tuinkruiden, 30 g rode paprika, 50 g courgettes, peterselie, peper en zout, olijfolie.
BEREIDING
Laat de groenten zacht worden in een pan met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Giet 80 ml water in een shaker, voeg de inhoud van het zakje Omelet erin en schud het goed.
Schik de groenten in een aparte schaal, giet de omelet erover en bak in de oven op stand 6 gedurende 10 à 15 minuten.
Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
Bak gedurende 20 minuten in de oven op 200°C. INGREDIËNTEN
Je zakje Omelet met tuinkruiden, 30 g rode paprika, 50 g courgettes, peterselie, peper en zout, olijfolie.
INGREDIËNTEN
Je zakje Omelet met tuinkruiden, 1/4 aubergine, 1/2 tomaat, 1/4 courgette, olijfolie, harissa of tabasco, peper en zout.
BEREIDING
Bak de groenten in een pan met een scheutje olijfolie. Breng het op smaak met peper en zout.
Giet 80 ml water in een shaker, voeg de inhoud van het zakje Omelet toe en schud het goed.
Meng de groenten met de bereiding, bak
in een pan met antiaanbaklaag en roer de omelet tijdens het bakken.
INGREDIËNTEN
Je zakje chilipeper, 1 komkommer ,
2 eetlepels verse kaas 0%,
2 eetlepels verse of diepgevroren dille, peper en zout
BEREIDING
Giet de inhoud van een zakje in een kom.
Voeg al roerend 170 ml kokend water toe.
Verwarm al roerend gedurende 5 tot 10 minuten.
Haal de kom van het vuur (of uit de microgolfoven) en laat het 2 tot 3 minuten rusten alvorens te serveren.
Schil de komkommer en laat hem 30 minuten uitlekken. Snijd hem in dunne plakjes. Meng in een kom de verse kaas, peper en zout. Bestrooi met fijngehakte dille. Zet het een 1/2 uur in de koelkast. Serveer gekoeld.
INGREDIËNTEN
Je zakje Thaise soep,
verse of diepgevroren sperziebonen
2 grote sjalotten
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Voeg in een shaker 25 g poeder toe aan 200 ml water en meng tot het volledig is opgelost. Verwarm gedurende 1 minuut in de microgolfoven.
Kook de sperziebonen in een snelkookpan en dompel ze onmiddellijk onder in ijskoud water om hun intens groene kleur te behouden.
Hak ze grof en voeg de fijngehakte sjalotjes toe.
Meng de mosterd, de wijnazijn en de olijfolie.
Breng het op smaak met zout en peper. Het is klaar!
INGREDIËNTEN
Je zakje parmentier van rund,
3 courgettes
1/4 bloemkool
1 ui
2 eetlepels verse kaas 0% of 1 blokje verse kaas 0%
1 eetlepel verse room 4%
BEREIDING
Giet de inhoud van één zakje in een kom
Voeg al roerend 170 ml kokend water toe.
Verwarm al roerend gedurende 5 tot 10 minuten.
Haal de kom van het vuur (of uit de microgolfoven) en laat het 2 tot 3 minuten rusten alvorens te serveren.
Kook of stoom de bloemkool, de courgettes en de ui gedurende 10 minuten.
Meng vervolgens de groenten met de room en de verse kaas en breng het op smaak met zout en peper.
Je kunt naar smaak een scheutje nootmuskaat of komijn toevoegen.
INGREDIËNTEN
Je zakje tomatensoep.10 blaadjes bataviasla of sucrinesla
• 1 plak gerookte zalm of forel
• 5 kerstomaatjes
• 5 roze radijsjes
• 1/2 citroensap
• 1 eetlepel room 4%
• 1 koffielepel bieslook of 1/2 dille
BEREIDING
1- Voeg in een shaker 25 g poeder toe aan 200 ml water en meng tot het volledig is opgelost.
2- Verwarm 1 minuut in de microgolfoven.
3- Binnen een uur na bereiding consumeren.
Schik de slabladeren op een bord, daarna de zalm en de plakjes tomaat en radijs.
Giet de room, citroen, peper en bieslook in een kom, meng het krachtig en giet het over de inhoud van het bord .